Followers

Wednesday, 7 December 2011

Signage dah siap!!

Assalam peeps...
Lama kan menyepi... hectic month! I'm counting the days... Sangat berdebar... Ouchhh...

Macam-macam nak story, tapi tak berkesempatan. So, just to share, our's signage dah siap! yipppieee....

Signage on making.....
 Ok, ini adalah idea si tunang. Kami gunakan plastic yang keras tu (tak tau ape namanya), then guna PVC sticker untuk all the arrows, lekatkan aje. Lepas tu tulis nama kami berdua & tarikh guna marker. Anas siap tambah mileage lagi untuk kerumah nya. Takut ada yang sesat pulak..maklumla, rumah dekat hujung dunia....kehkehkehhhh.... Siap buat kaler kuning tu..menyerlah giles! Tak nampak lagi tak tahu lah.. Huhuuu

Siap! Tinggal nak pacak jer... (tulisan buruk..uuu)
If guna kertas (A4/A3) nak kena laminate pulak, sekeping boleh cecah RM2. Kalau dah sepuluh keping RM20. Nak print lagi.. huhuuu... (Tak dinafikan, if print lagi cantik, boleh buat macam-macam bentuk kan..) So, untuk cut cost kat situ, kami buat macam ni... Jimat sikit. :) Kena hujan pun tak la risau sangat, sebab memang water proof. Hehee...

Costing: 
Plastic tebal tu : RM15 - tapi dapat discount, jadi RM13 (besar tau plastic ni, tak muat kereta kecik kami..huhuu.. Potong-potong size A4 dapat 13 keping)
PVC sticker - RM1.50 (saiz A4, kami guna 5 keping aje)
Total : RM1.50/each

P/s: Jemputla datang majlis kami yer.. Nanti if tengok signage yang terang-benderang ni, sila la follow yer... :)

2 comments:

  1. annor, saya suka anda punya signage.serius berguna dan murah.kalau hujan, confirm tak telus air.hiihi good idea okkk:)

    ReplyDelete
  2. hehee..TQ zimie..ni idea untuk musim tengkujuh :)

    ReplyDelete