Followers

Sunday, 11 September 2011

Bertandang Oufit

Hye All...
Betul tak, saya memang gatal tangan nak menulis hari ni.. hehee... ;)

Masa bertunang tahun lepas, hantaran kami ada terselit kain pasang untuk pakai masa nikah nanti. Now, since baju untuk nikah dah ada, saya switch kain pasang tu jadi baju untuk bertandang ke rumah pihak lelaki nanti. Awal-awal tahun lagi dah hantar kat tailor untuk buat baju nikah. (Semagat betul! hahaa)

Minggu lepas pergi rumah tailor tu balik, cakap nak tukar design. Nasib la dia tak gunting lagi..katanya takut badan naik/turun sebab majlis hujung tahun. hehee.. (urut dada)

Sumber Idea 
Jalan-jalan di plaza alam kat Shah Alam, nampak ada baju pengantin yang comel (Gambar kanan dan kiri) tapi tak ingat pulak apa nama butik pengantin tu. Gambar tengah-tengah tu survey-survey kat google. Pastu bagi contoh kat tailor. Hehee...

Hope dia boleh buat kan macam yang saya nak. Takde la segojes baju2 dalam gambar kat atas tu sebab kain pasang tu satin and lace aje.. Lace pun hanya 2meter. Design will be simple, sebab majlis nanti pun di kampung, takut tak sesuai dengan environment sekeliling. Kalau buat di hotel @ dewan boleh la melaram sakan... ye dak?? ;)

p/s: Baju kaler hijau lembut tu sangat cantekkk..jatuh hati kejap.. o_0 

6 comments:

  1. bestnye..tp x kisah la klu wt kt kg pn..pakai je ape yg kite rase hepi dear..

    ReplyDelete
  2. hmmm....mmg cantek design2 nih...harus buat satu dear...! hehehe

    ReplyDelete
  3. suka yang belah kanan sekali tu dear.cantik!!

    ReplyDelete
  4. Hi dear,
    If you and friends looking for ideal invitation card for your big day? RENDA PUTEH specializes in handmade, beautifully crafted, lace, simple and elegance design that can suit your theme.

    Visit our blog now!

    rendaputeh.blogspot.com

    ReplyDelete