Followers

Thursday, 27 October 2011

My Dream Veil Contest by Non-Cinderella Story

Assalam readers semua..
Semoga kita sentiasa dibawah lembayung kerahmatan Ilahi.. Ameen..

Sebenarnya entry kali ni pasal contest yang di anjurkan oleh cik lijah, first time masuk contest dekat blog! hehee..

"My Dream Veil Contest by Non-Cinderella Story".

Dari mula saya tengok post cik lijah pasal contest ni, memang teringin sangat nak join, tapi saya tak kreatif, takde idea nak story macamana, lagipun saya baru dalam dunia blogging ni. Then, bila tengok orang lain join, saya pun nak join jugak! Hari ni baru tergerak hati nak buat entry ni. (Still ada masa lagi kan, since tarikh tutup contest ni 31st Oct 2011) Hehee.. Dengan harapan dapat pakai veil baru untuk majlis bertandang nanti. ;)

Kenapa veil untuk majlis bertandang? Kenapa tidak untuk majlis nikah? 
-sebab, majlis nikah nanti saya akan pakai veil rakan blogger, puteri (I think all known that the veil made by Intan, kan). So saya sewa veil dari puteri untuk majlis solemn nanti. Sekarang tinggal veil untuk majlis bertandang jer takde lagi. Harap-harap dapat pakai veil sentuhan dari cik lijah pulak. Ameenn... (Tetiba rasa untungnya jadi blogger...boleh jimat banyakk...huhuu..)

Ok, veil yang di idam-idamkan ialah dari jenis chiffon, sebab kain chiffon ni lembut jer, nampak flowy sikit, seswai untuk dress masa bertandang nanti. Dari segi potongan pulak, saya nak bentuk semi-oval / half-oval, just one tier, ini mungkin akan menaikkan lagi keayuan si ratu sehari nanti. *wink*

Tinggi saya hanya 152cm, agak berisi, so saya tak mahu veil terlalu pendek sebab nanti akan reflect saya gumuks. Ohh tak mahuuu....tak mahuuu... Jadi panjang veil saya pilih sampai fingertip.  Lagi pun memang tak pernah pakai veil paras fingertip lagi. Dulu masa bertunang, veilnya hanya paras siku. Untuk majlis bertandang, saya nak veil yang lebih labuh, tapi cukuplah sampai  fingertip sahaja.

Kenangan bersama arwah mak & uncle dihari pertunanganku

My dream fingertip veil - source
Veil tu nanti saya nak warna macam dress bertandang. Ditambah dengan patch / 3D flower sebab masa majlis tu nanti saya tak mau pakai crown atau any accessory lain, cukuplah sekadar tudung dan veil aje. Bersederhana itu kan adalah lebih baik. ;) 
 
Cantik kan bila ada 3D flower tu...

Simple, but nice kan... - quality camera hp aje...


Okey, yang ni colour of my bertandang dress, ala-ala turquoise, tapi lembut sikit. 
Turquoise net with off white satin



That all about my dream bertandang veil. Hope it can be realize. Thank you cik lijah sebab anjur contest ni. Bangun pagi dok terpikir jer pasal contest ni..nak join ke tak nak.. hehee.. Saya menulis apa yang tersirat dihati jer. Ohh ye, kena tag at least 3 person kan.. Maaf la, saya tak ramai kawan di blog. I'm just tag yer.
  1.  cik anis 
  2. yana
  3. cik enul
Saya hanya berdoa yang terbaik untuk semua. Semoga semuanya berjalan lancar.  

7 comments:

  1. good luck dear~

    dah link kamu dah! salam perkenalan ye

    ReplyDelete
  2. goodluck annor!!! heh saya pulak baru terhegeh2 nak menulis :p

    ReplyDelete
  3. annor,tenkiu 4 the tag.heheh gd luck jugak kt annor ye. :)

    ReplyDelete
  4. @dhiera: thank you dear...
    @zimie: cepat2 tulis! xsabar nak baca...gd luck!

    ReplyDelete
  5. @lyana: hehee..saje cuba nasib

    ReplyDelete
  6. salam perkenalan.. good luck.... :) n follow u.. :) heee bleh kan... :)

    ReplyDelete
  7. u r tagged!!

    http://dhiera-nak-kahwin.blogspot.com/2011/10/tagged-from-miss-ika-dan-miss-yana.html

    ReplyDelete